värske lõhefilee (soolatud või küpsetatud) 140 g ~1 peopesa
värske kartul 180 g ~1 rusikas
hapukoor 40 g ~2 supilusikat
roheline sibul 15 g ~väike peotäis
till 5 g ~väike peotäis
sidrun 40 g ~pool sidrunit (mahlaks või viiluks serveerimiseks)
sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:
1. Soola värske lõhefilee 24 h enne. (Võib kasutada ka küpsetatud lõhet!)
2. Keeda kartulid koorega soolases vees, lase jahtuda.
3. Tükelda kartulid, haki till ja roheline sibul.
4. Tükelda lõhe väiksemateks tükkideks.
5. Sega kokku kartul, lõhe, roheline sibul, till ja hapukoor.
6. Maitsesta soola ja pipraga.
7.Serveeri sidruniviiluga või pigista peale sidrunimahla.
Kasuta värskeid kartuleid ja veendu, et lõhe oleks värske!