Koduleht » Retseptid » Lõuna-Ameerika grill steik

Lõuna-Ameerika grill steik

30

Koostisosad:

  • veisesteik 160 g ~1 peopesa
  • küüslauk värske 5 g ~1 väike küüs
  • koriander värske 5 g ~väike peotäis
  • oliiviõli 15 g ~1 supilusikatäis
  • kartul 180 g ~1 rusikas
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:

1. Purusta küüslauguküüned kausis kahvli abil.
2. Rebi koriander kätega väiksemateks tükkideks ja lisa kaussi.
3. Vala kaussi küpsetamiseks sobiv oliiviõli.
4. Sega kõik tugevalt läbi, et maitsed seguneksid ja elavneksid.
5. Aseta liha marinaadi nii, et see oleks täielikult kaetud.
6. Lase lihal seista 2–12 tundi, olenevalt sellest, kui tugevat maitset soovid.
7. Enne grillimist maitsesta steik soola ja musta pipraga vastavalt eelistusele.
8. Grilli steiki 5–10 minutit, sõltuvalt tüki paksusest ja soovitud küpsusastmest. Soovitus: jäta liha seest veidi roosakaks – küpsusaste medium.
9. Keera kartulid fooliumisse ja maitsesta kergelt soolaga.
10. Grilli kartuleid umbes 20 minutit, kuni need on seest pehmed (täpne aeg sõltub kartuli suurusest ja grillikuumusest).
11. Kontrolli küpsust torgates kartulit noaga – kui nuga läheb kergelt sisse, on kartul valmis.
Kalorid:525
Rasvad:25 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:37 g