must pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi ~näpuotsatäis
meresool (Santa Maria) maitse järgi ~näpuotsatäis
Valmistamine:
1. Pane ahi 250 kraadi juurde soojenema.
2. Tee toore kartuli ühele küljele umbes poole kartuli ulatuses sisselõiked. Määri kartulitele oliiviõli ja tõsta siis ahju umbes 20 minutiks küpsema kuni kartul on peaaegu küps ja lõiked ühsteisest lahku hoiavad. Pööra kartulit umbes poole aja möödudes, et küpsemine oleks ühtlane.
3. Viiluta seasink õhukesteks viiludeks ja pane need kartuli sisselõigete vahele. Küpseta singiga täidetud kartuleid ahjus veel umbes 10 minutit.
4. Raputa valmis kartulitele riivitud juust ja vajadusel jäta veel minutiks ahju, et juust täielikult sulaks.
5. Haki tomat ja kurk, sega salatiks ning maitsesta soola ja pipraga. Maitsesta tomatipüreed meresoola ja soovi korral teiste meelepäraste maitseainetega.
6. Serveeri kartul koos tomatikastme ja salatiga. Puista peale hakitud värsket murulauku.