Koduleht » Retseptid » Kurgi, redise, rukola, tuunikala ja vutimuna salat

Kurgi, redise, rukola, tuunikala ja vutimuna salat

10

Koostisosad:

  • kurk 100 g ~pool suuremat kurki
  • redis 60 g ~3 keskmist
  • rukola 40 g ~väike peotäis
  • vutimuna 2 tk (20 g) ~väike peotäis
  • tuunikala (konserv või värske) 100 g ~1 peopesa
  • Dijon sinep 5 g ~1 teelusikatäis
  • mesi 5 g ~1 teelusikatäis
  • sojakaste 10 g ~2 teelusikatäit
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
  • seesamiõli 5 g ~1 teelusikatäis
  • värske koriander või murulauk 5 g ~näpuotsaga kaunistuseks
Valmistamine:

1. Pese kurk, redis ja rukola.
2. Tõmba kurgist pikad laastud koorimisnoaga.
3. Lõika redis õhukesteks ratasteks.
4. Vala kaussi seesamiõli, lisa Dijon sinep, laimimahl, mesi ja sojakaste.
5. Sega kõik kastmekomponendid korralikult ühtlaseks.
6. Keeda vutimuna nii, et munakollane jääb vedel (ca 2–2,5 minutit keetmist).
7. Aseta kaussi redis, rukola ja kurgilaastud.
8. Lisa kaste ja sega salat õrnalt läbi.
9. Tõsta salat taldrikule, lisa tuunikala ja pooleks lõigatud vutimuna.
10. Kaunista värskete ürtidega (nt koriander või murulauk).
Kalorid:265
Rasvad:9 g
Valgud:30 g
Süsivesikud:16 g