Koduleht » Retseptid » Kitsejuustu, meloni ja viinamarja salat

Kitsejuustu, meloni ja viinamarja salat

10

Koostisosad:

  • rukola 40 g ~1 peotäis
  • melon 180 g ~2 suurt viilu
  • viinamarjad 80 g ~1 peotäis
  • vaarikad 60 g ~1 peotäis
  • apelsinikoor 2 g ~näpuotsatäis
  • apelsinimahl 15 g ~2 tl
  • oliiviõli 15 g ~1,5 tl
  • palsamiäädikas 10 g ~1 tl
  • mesi 10 g ~1 tl
  • must pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi
  • kitsejuust 75 g ~3 viilu (1–2 cm)
Valmistamine:

1. Pese hoolikalt melon ja viinamarjad, lõika melon suupärasteks kuubikuteks.
2. Puhasta ja purusta kahvliga vaarikad, lisa maitse järgi apelsinikoor ja -mahl, oliivõli, palsamiäädikas, sool, mesi ja pipar.
3. Lõika kitsejuustust 1-2 cm paksused seibid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 3-5 minutit.
4. Aseta kõige esimesena taldrikule rukola, melon, viinamarjad ning seejärel soe kitsejuust kõige peale. Lisa vaarikakaste.”,Lõunasöök
Kalorid:535
Rasvad:32 g
Valgud:18 g
Süsivesikud:47 g