Koduleht » Retseptid » Täidetud tomat kanaga

Täidetud tomat kanaga

35

Koostisosad:

  • tomat 200 g ~2 suurt
  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • sibul 50 g ~½ keskmist
  • paprika 80 g ~veerand suuremast
  • maitsestamata jogurt 60 g ~4 supilusikat
  • juust 30 g ~1 viil
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • ürdid (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Lõika suurte tomatite ülaosad ära (“kaaned”) ja uurista sisu välja lusika ja noaga, jättes tomatikoored terveks.
2. Tükelda kanafilee väikesteks kuubikuteks.
3. Haki sibul ja paprika, seejärel sega kausis kokku tükeldatud kanafilee, paprika, sibul, maitsestamata jogurt ja maitseained (nt sool, pipar, ürdid).
4. Täida tühjad tomatid täidisega ja vajuta lusikaga segu tihedalt, et mahuks rohkem.
5. Aseta täidetud tomatid ahjuvormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.
6. Seejärel kata tomatid juustuviiluga (soovi korral laktoosivaba) ja küpseta veel grillrežiimil 5 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt kuldne.
Kalorid:355
Rasvad:14 g
Valgud:42 g
Süsivesikud:15 g