Koduleht » Retseptid » Valge kala kreemja sidruniriisiga

Valge kala kreemja sidruniriisiga

25

Koostisosad:

  • kala 150 g ~1 peopesa
  • riis (keedetud) 180 g ~1 kauss
  • kurk 100 g ~pool kurki
  • till 5 g ~väike näputäis
  • kookosõli 5 g ~½ teelusikat
  • vahukoor 60 g ~¼ tassi
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi ~näpuotsatäis
Valmistamine:

1. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
2. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Loputa riis ja keeda seda 12-14 minutit.
3. Määri ahjuplaati kookosrasvaga ja tõsta sellele kalafilee. Küpseta kala ahjus umbes 12 minutit või kuni see on küps.
4. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks. Tõsta pannile kurnatud riis ja prae mõned minutid. Keera kuumus maha, kalla pannile vahukoor, pritsi värskelt pressitud sidrunimahlaga ning maitsesta soolaga. Seejärel sega korralikult.
5. Tükelda kurk, haki till ja sega salatiks kokku.
Kalorid:570
Rasvad:25 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:54 g