riis, keetmata 70 g ~pool klaasi (keedetult u 180 g)
porgand 80 g ~1 väike
suvikõrvits 100 g ~pool väiksemat
tšillipipar 10 g ️ ~veerand väikest
oliiviõli 10 g ~1 teelusikat
sidrunimahl 15 g ~pool sidrunit
sool (Santa Maria) maitse järgi
must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese riis, pane pott veega keema ja keeda riisi 30 minutit. Seejärel kurna, eemalda pott kuumuselt ja pane riis potti tagasi.
Pane kaas peale ja lase riisil 10 minutit seista.
2. Samal ajal pane ahi 225 kaardi juurde soenema.
3. Riivi porgand, viiluta suvikõrvits õhukesteks viiludeks ja tükelda tšillipipar.
4. Määri lõhefileed vähese soola ja poole sidruni mahlaga sisse ja jäta 15 minutiks seisma. Seejärel pane lõhe ahju ja grilli umbes 5 minutit.
Tükelda küpsetatud kala väiksemateks tükkideks.
5. Sega eraldi kausis kokku oliivõli, sidrunimahl ja maitseained.
6. Sega keedetud pruuni riisi hulka porgand, suvikõrvits, tšillipipar ning vala salatikastmega üle.
Tõsta kõige peale lõhefilee tükid ning serveeri koheselt.