Koduleht » Retseptid » Tomatine kalahautis

Tomatine kalahautis

25

Koostisosad:

  • valge/punane kala 160 g ~1 peopesa
  • suvikõrvits 120 g ~pool väiksemat
  • punane sibul 60 g ~pool keskmist
  • tomatipüree 40 g ~2 sl
  • vahukoor (10%) 60 g ~4 sl
  • kookosõli 10 g ~1 teelusikat
  • kurk 100 g ~pool kurki
  • porgand 80 g ~1 väike
  • jääsalat 60 g ~peotäis
  • till peotäis
  • ürdisool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Tükelda suvikõrvits ja punane sibul.
2. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks.
3. Prae suvikõrvits koos sibulaga kuni köögiviljad on pruunistunud. Seejärel lisa tomatipüree ja vahukoor ning maitsesta ürdisoola ja pipraga.
4. Kuumuta segu kuni keemiseni ja lisa tükeldatud kala. Hauta keskmisel tulel 7 minutit kuni kala on küpsenud.
5. Tükelda kurk, porgand ning jääsalat ja sega kokku salatiks.
6. Puista küpsenud kalahautisele hakitud tilli ning serveeri koos salatiga.
Kalorid:410
Rasvad:18 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:28 g