Koduleht » Retseptid » Võileivatort heeringaga

Võileivatort heeringaga

30

Koostisosad:

  • rukkileib (ilma koorikuta) 90 g ~1,5 viilu
  • heeringafilee (õlis, nõrutatud) 70 g ~pool peopesa
  • muna (keedetud) 2 tk (120 g) ~1 peopesa
  • hapukoor 10% 50 g ~2 supilusikat
  • majonees (nt Hellmann’s Light või 40%) 15 g ~1 supilusikas
  • sibul 30 g ~veerand väikesest sibulast
  • till (värske või külmutatud) 5 g näpuotsaga
  • sidrunipipar (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane munad keema ja eemalda leivaviiludelt koorik ning lao vaagnale esimeseks tordikihiks.
2. Haki heeringafilee, sibul ja munad väikesteks tükkideks, lisa hapukoor ja natuke majoneesi ning maitsesta hakitud tilli, soola ja sidrunipipraga.
3. Lao leiva viilud serveerimisalusele, määri peale täidis, korda tegevust kuni segu on otsas.
4. Kõige pealmisele kihile tee majoneesi ja hapukoore segu kerge soola/pipraga ja määrida tort pealt ja külgedelt seguga.
5. Kaunistada enda maitse-eelistuste järgi.
NB! Lasta külmkapis taheneda mõni tund enne serveerimist, ideaalis 1 ööpäev ja soovitatav on teha võileivatort mitmeks päevaks või mitmele inimesele.
Kalorid:470
Rasvad:22 g
Valgud:24 g
Süsivesikud:42 g