Koduleht » Retseptid » Võileib karulaugupestoga

Võileib karulaugupestoga

10

Koostisosad:

  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • toorjuust 40 g ~2 supilusikat
  • karulauk või basiilik 20 g ~väike peotäis
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • parmesan 10 g ~1 supilusikas riivitult
  • pähklid või seemned (nt päevalille-, seedri- või kreeka pähklid) 10 g ~väike peotäis
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g) ~näpuotsaga
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. **Valmista pesto:** pane köögikombaini karulauk (või basiilik), oliiviõli, röstitud seemned või pähklid, riivitud parmesan, küüslauk ja näpuotsatäis soola. Töötle ühtlaseks kreemjaks massiks.
2. Sega valmis pestot 1–2 tl toorjuustuga ja määri röstitud rukkileivale.
3. Haki jääsalat, tomat ja kurk ning sega salatiks.
4. Serveeri pestoleib värske salatiga – lihtne, värske ja kevadine roog.
Kalorid:560
Rasvad:38 g
Valgud:16 g
Süsivesikud:36 g