Koduleht » Retseptid » Verivorstiroog jõhvika-apelsini dipiga

Verivorstiroog jõhvika-apelsini dipiga

15

Koostisosad:

  • verivorst 120 g ~2 viilu
  • kartul 200 g ~3 keskmist
  • õli (nt rapsi- või oliiviõli) 10 g ~1 tl
  • praekapsas 100 g ~3 sl
  • jõhvika-apelsini dip:
  • – jõhvikad 50 g ~1 peotäis
  • – mesi 5 g ~1 tl
  • – apelsinimahl 20 g ~1 sl
  • – vesi 10 g ~1 sl
  • – sool näpuotsaga
Valmistamine:1. Koori kartulid ja lõika mandariiniviilu suurusteks sektoriteks, maitsesta soolaga ja sega õliga; küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures 10 minutit.
2. Lisa verivorstid ja küpseta edasi, kuni kartul on pehme ja vorst valmis.
3. Valmista jõhvika-apelsini dip – kuumuta jõhvikad vähese veega, lisa mesi, värskelt pressitud apelsinimahl ja näpuotsatäis soola; keeda paar minutit, kuni segu muutub paksuks ja kergelt siirupiseks.
4. Kuumuta praekapsas pannil või ahjus.
5. Lõika verivorstid väiksemateks tükkideks ja sega õrnalt kapsa ning kartulitega; serveeri jõhvika dipiga kas peale niristatuna või kõrval eraldi.
Kalorid:350
Rasvad:18 g
Valgud:17 g
Süsivesikud:28 g