Koduleht » Retseptid » Verivorsti-peekoni võileib

Verivorsti-peekoni võileib

25

Koostisosad:

  • verivorst 120 g ~2 keskmist viilu
  • peekon 30 g ~1–2 viilu
  • leib (täistera või rukkileib) 1 viil
  • praekapsas 120 g ~1,5 peotäit
  • jõhvikad 200 g ~2 peotäit
  • mesi 1 sl
  • apelsinimahl (värskelt pressitud) 40 ml ~2 sl
  • Must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane verivorstid küpsema.
2. Valmista jõhvikakaste: pane potti 200 g jõhvikaid, lisa 1 sl mett, värskelt pressitud apelsinimahl ning veidi soola ja pipart. Kuumuta ja sega, kuni kaste pakseneb ja marjad pehmenevad.
3. Prae pannil peekoniviilud krõbedaks. Rösti leib pannil, rösteris või ahjus.
4. Prae pannil praekapsas.
5. Lõika küpsenud verivorstist diagonaalis 1 cm paksused viilud.
6. Aseta leivale peekon, seejärel praekapsas, siis verivorsti viilud ning kõige peale jõhvikakaste.
Kalorid:740
Rasvad:38 g
Valgud:22 g
Süsivesikud:78 g