tortilla (nisujahust või täistera) 1 tk (60 g) ~1 keskmine
köögiviljad (nt paprika, suvikõrvits, sibul) 150 g ~pool taldrikut
oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
basiilikulehed 5 g näpuotsaga
maitsepärm 5 g ~1 teelusikat
sool (Santa Maria) näpuotsaga
HUMMUS
kikerherned (keedetud) 120 g ~1 peotäis
tahini (seesamipasta) 15 g ~1 supilusikas
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
sool (Santa Maria) näpuotsaga
vesi 20 ml ~1,5 supilusikat (vajadusel, et segu muutuks kreemjaks)
Valmistamine:
1. **Valmista hummus:** pane köögikombaini kikerherned, oliiviõli, sidrunimahl, tahini, küüslauk, sool ja veidi vett. Töötle ühtlaseks kreemiks. Kui hummus on liiga paks, lisa vett, kuni saavutad soovitud tekstuuri.
2. Küpseta tortillapõhi krõbedaks vastavalt pakendi juhistele.
3. Tükelda köögiviljad ja prae need pannil kõrgel kuumusel oliiviõlis 1–2 minutit. Maitsesta soolaga.
4. Määri tortillale hummus, aseta peale praetud köögiviljad ja lisa värsked basiilikulehed.
5. Raputa peale maitsepärm ja serveeri kohe — mõnus krõbe ja toitev taimetoit!