Koduleht » Retseptid » Vege pitsa

Vege pitsa

15

Koostisosad:

  • KOOSTISOSAD
  • tortilla (nisujahust või täistera) 1 tk (60 g) ~1 keskmine
  • köögiviljad (nt paprika, suvikõrvits, sibul) 150 g ~pool taldrikut
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • basiilikulehed 5 g näpuotsaga
  • maitsepärm 5 g ~1 teelusikat
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • HUMMUS
  • kikerherned (keedetud) 120 g ~1 peotäis
  • tahini (seesamipasta) 15 g ~1 supilusikas
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
  • küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • vesi 20 ml ~1,5 supilusikat (vajadusel, et segu muutuks kreemjaks)
Valmistamine:

1. **Valmista hummus:** pane köögikombaini kikerherned, oliiviõli, sidrunimahl, tahini, küüslauk, sool ja veidi vett. Töötle ühtlaseks kreemiks. Kui hummus on liiga paks, lisa vett, kuni saavutad soovitud tekstuuri.
2. Küpseta tortillapõhi krõbedaks vastavalt pakendi juhistele.
3. Tükelda köögiviljad ja prae need pannil kõrgel kuumusel oliiviõlis 1–2 minutit. Maitsesta soolaga.
4. Määri tortillale hummus, aseta peale praetud köögiviljad ja lisa värsked basiilikulehed.
5. Raputa peale maitsepärm ja serveeri kohe — mõnus krõbe ja toitev taimetoit!
Kalorid:530
Rasvad:30 g
Valgud:14 g
Süsivesikud:48 g