Koduleht » Retseptid » Vege lasanje

Vege lasanje

15

Koostisosad:

  • suvikõrvits 150 g ~1 väike
  • baklažaan 150 g ~½ keskmist
  • punased oad (kurnatud) 120 g ~½ purki
  • sibul 40 g ~¼ keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • tomatipüree 80 g ~4 sl
  • kreeka jogurt 80 g ~3 sl
  • juust (nt gouda või mozzarella) 40 g ~3 sl riivitult
  • oliiviõli 6 g ~1 tl
  • basiilik maitse järgi
  • sool ja must pipar ⚫ maitse järgi
Valmistamine:1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
2. Lõika (koorijaga) suvikõrvitsast õhuksed viilud ja baklažaanist noaga, maitsestasuvikõrvitsa viilud soolaga ja jäta kaussi seisma.
3. Laota suvikõrvitsa ja baklazaaniviilud ahjurestile ja küpseta 3-5 minutit, et väljuks võimalikult palju vett. Lase pärast jahtuda toatemperatuuril.
4. Senikaua haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis 1-2 minutit, kurna oad ja lisa pannile ja prae 2-3 minutit, siis lisa tomatipüree, sool, pipar ja basiilik, sega hoolikalt.
5. Laota küpsetusvormi põhja tihedalt baklažaan, siis tomati-oa segu, siis Kreeka jogurt, siis suvikõrvitsa viilud(tee nii palju kihte kui soovid) ja kõige peale riivitud juust või juustuviilud.
6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri soojalt
Kalorid:335
Rasvad:13 g
Valgud:15 g
Süsivesikud:37 g