Koduleht » Retseptid » Vege Croque Monsieur

Vege Croque Monsieur

10

Koostisosad:

  • täisteraleib 70 g ~2 viilu
  • punased oad, keedetud 100 g ~4 sl
  • juust (nt gouda) 40 g ~2 sl riivitult
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs (soovi korral)
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~1/3 keskmist
  • sool maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • isetehtud majonees:
  • – munakollane 1 tk
  • – oliiviõli 15 g ~1,5 tl
  • – sinep 5 g ~1 tl
  • – sidrunimahl 5 g ~1 tl
  • – sool näpuotsaga
  • – must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
2. Riivi juust ja sega kokku isetehtud majoneesiga ning soovi korral lisa tükeldatud küüslauk või sinep.
3. Kurna ja loputa oad, raputa sõelal kuivemaks ning tambi kahvliga kergelt katki; maitsesta soolaga.
4. Lõika või võta kaks leivaviilu – ühele määri 1 sl juustusegu, teisele aseta oad ja pane need kokku; ülejäänud juustusegu määri võileiva pealmisele kihile.
5. Tõsta võileib ahju ja küpseta umbes 5 minutit, seejärel lülita grillrežiim ning küpseta kuni juust hakkab kergelt pruunistuma.
6. Viiluta tomat ja kurk ning sega salatiks.
7. Serveeri kuum juustu-oavõileib värske salatiga.
Isetehtud majonees:
1. Sega kausis munakollane, sinep ja sidrunimahl.
2. Hakka vispeldades õhukese joana lisama oliiviõli, kuni segu pakseneb ja muutub kreemjaks.
3. Maitsesta soola ja musta pipraga (Santa Maria).
Kalorid:375
Rasvad:19 g
Valgud:16 g
Süsivesikud:33 g