valge kala (nt tursk, koha või ahven) 150 g ~1 peopesa
riis, keedetud 180 g ~1 rusikas
vahukoor 30 g ~2 supilusikat
kookosõli 5 g ~1 teelusikas
sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
redis 60 g ~3 keskmist
värske kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
roheline sibul 15 g ~väike peotäis
sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:
1. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Loputa riis ja keeda seda 12-14 minutit.
2. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks. Tõsta kala pannile küpsema.
3. Kui kala on peaaegu valmis, siis maitsesta soola ja pipraga ning kalla pannile vahukoor ja pritsi värskelt pressitud sidrunimahlaga. Keera kuumus maha ja sega hoolikalt.
4. Tükelda redis, kurk ja roheline sibul ning sega salatiks kokku.
5. Serveeri kala riisi ja salatiga.