Koduleht » Retseptid » Valge kala sidrunikastmes

Valge kala sidrunikastmes

20

Koostisosad:

  • valge kala (nt tursk, koha või ahven) 150 g ~1 peopesa
  • riis, keedetud 180 g ~1 rusikas
  • vahukoor 30 g ~2 supilusikat
  • kookosõli 5 g ~1 teelusikas
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
  • redis 60 g ~3 keskmist
  • värske kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
  • roheline sibul 15 g ~väike peotäis
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Loputa riis ja keeda seda 12-14 minutit.
2. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks. Tõsta kala pannile küpsema.
3. Kui kala on peaaegu valmis, siis maitsesta soola ja pipraga ning kalla pannile vahukoor ja pritsi värskelt pressitud sidrunimahlaga. Keera kuumus maha ja sega hoolikalt.
4. Tükelda redis, kurk ja roheline sibul ning sega salatiks kokku.
5. Serveeri kala riisi ja salatiga.
Kalorid:505
Rasvad:19 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:51 g