Koduleht » Retseptid » Lõhe sashimi avokaado-tomati-tšilli salsaga

Lõhe sashimi avokaado-tomati-tšilli salsaga

15

Koostisosad:

  • lõhefilee (värske) 150 g ~1 peopesa
  • avokaado 80 g ~pool viljast
  • tomat 100 g ~1 keskmine
  • ingver värske 5 g ~1 pöidla pikkune jupp
  • tšillipipar värske 5 g ️ ~pool väiksemat kaunast
  • mesi 10 g ~2 teelusikat
  • sojakaste 15 g ~1 supilusikatäis
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
  • oliiviõli 5 g ~1 teelusikas (soovi korral serveerimisel)
Valmistamine:1. Lõika lõhe filee õhukesteks viiludeks.
2. Sega sojakastmesse maitse järgi värskelt pressitud laimi mahla ja mett, et valmistada kaste.
3. Lõika avokaado ja tomat väikesteks kuubikuteks, haki ingver ja tšilli ning sega siis kõik salatiks kokku.
4. Serveerimiseks aseta lõhe lõigud taldrikule, tõsta kala peale salat ja nõrista siis kastmega üle.
Kalorid:485
Rasvad:32 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:17 g