Koduleht » Retseptid » Toorpasta pestoga ja ahjukana

Toorpasta pestoga ja ahjukana

15

Koostisosad:

  • kanafilee 160 g ~1 peopesa
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • kurk 80 g ~pool keskmist
  • suvikõrvits 100 g ~1 väike
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • kirsstomatid 80 g ~5–6 tükki
  • sool (santa maria) maitse järgi
  • must pipar (santa maria) maitse järgi
  • Pesto jaoks:
  • värske basiilik 15 g ~väike peotäis
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g)
  • seedermänniseemned 10 g ~1 supilusikas
  • parmesani juust 15 g ~1 supilusikas riivitult
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • sidrunimahl 5 g ~1 teelusikas
  • sool (santa maria) maitse järgi
  • must pipar (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Maitsesta kana oliivõli, soola ja pipraga ning küpseta 200 °C juures 20–25 minutit, kuni kana on kuldne ja läbi küpsenud.
2. Valmista pesto: püreesta basiilik, küüslauk, röstitud seedermänniseemned, parmesan, oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar ühtlaseks kastmeks (vajadusel lisa veidi vett).
3. Lõika kurgist, suvikõrvitsast ja porgandist koorijaga õhukesed ribad; soovi korral lõika kirsstomatid pooleks.
4. Sega köögiviljaribad pestoga ja maitsesta soovi korral soola ning pipraga.
5. Serveeri toorpasta ahjukana kõrval ning soovi korral lisa peale veidi lisapestot.
Kalorid:405
Rasvad:16 g
Valgud:30 g
Süsivesikud:34 g