tomatid (värsked või purustatud) 250 g ~2 keskmist
porgand 80 g ~1 väike
sibul 60 g ~pool keskmist
kanapuljong 250 ml ~1 klaas
köögikoor 50 g ~2 supilusikat
oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
rukkileib 60 g ~1 viil
ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:
1. Köögiviljade ettevalmistus:
Haki sibul ja porgand väikesteks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis oliiviõli ning prae sibulat ja porgandit 3–4 minutit, kuni need pehmenevad ja muutuvad kergelt kuldseks.
2. Lisa tomat ja puljong:
Lisa tükeldatud tomatid (või purustatud tomatid) ja kanapuljong. Sega läbi ja lase tasasel tulel podiseda 15–20 minutit.
3. Maitsestamine ja koor:
Lisa köögikoor ning maitsesta ürdisoola ja musta pipraga.
4. Püreesta:
Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks ja siidiseks. Kui supp tuleb liiga paks, lisa veidi vett või puljongit.
Valmista hakkliha:**
1. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae hakkliha 5–6 minutit, kuni liha on täiesti pruun ja küps.
Maitsesta soolaga.
1. Sega praetud hakkliha tomatipüreesupi sisse ja kuumuta koos 1–2 minutit, et maitsed seguneksid.
2. Rösti leib ja serveeri sooja tomatisuppi leivaviiludega.