Koduleht » Retseptid » Teravad kanatiivad

Teravad kanatiivad

40

Koostisosad:

  • kanatiivad 180 g ~3 tk
  • pruun riis, keetmata 70 g ~pool klaasi (keedetult u 180 g)
  • oliiviõli 10 g ~1 teelusikat
  • kurk 100 g ~pool kurki
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • jääsalat 60 g ~peotäis
  • ingver 5 g ~väike tükk
  • tšillipipar 10 g ️ ~veerand väikest
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese pruun riis, pane pott veega keema ja keeda riisi 30 minutit. Seejärel kurna, eemalda pott kuumuselt ja pane riis potti tagasi.
Pane kaas peale ja lase riisil 10 minutit seista.
2. Tükelda ingver ja värske tšillipipar ning sega juurde oliivõli koos maitseainetega.
3. Hõõru saadud segu kanatiibadele. Tõsta kanatiivad siis taldrikule, kata toidukilega ja jäta vähemalt 20 minutiks külmikusse seisma.
4. Küpseta kanatiibu ahjus grilliprogrammil 250 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni kana on kuldpruun.
5. Samaaegselt tükelda kurk, porgand ning jääsalat ja sega salatiks kokku.
6. Serveeri kanatiibu koos riisi ja salatiga.
Kalorid:605
Rasvad:28 g
Valgud:25 g
Süsivesikud:63 g