Koduleht » Retseptid » Suvikõrvitsa linguini kanaga

Suvikõrvitsa linguini kanaga

20

Koostisosad:

  • kanafilee 140 g ~1 filee
  • suvikõrvits 200 g ~1 keskmine
  • kirsstomatid 120 g ~8–10 tk
  • kreeka jogurt 80 g ~3 sl
  • parmesan, riivitud 30 g ~2 sl
  • oliiviõli 15 g ~1,5 tl (u 10 g praadimiseks + 5 g kastmesse)
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs
  • kuivatatud basiilik (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • sool maitse järgi
  • vesi paar sl (vajadusel kastme jaoks)
Valmistamine:1. Lõika koorimisnoaga suvikõrvitsast viilud. Maitsesta soolaga ja tõsta need puhtasse köögirätikusse umbes 15 minutiks seisma.
2. Haki küüslauk peeneks ja lõika kana ristipidi umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning poolita kirsstomatid.
3. Pane pann tulele ja aja oliivõli kuumaks. Prae pannil kana umbes 5 minutit keskmisel kuumusel. Seejärel maitsesta kana soola, pipra ja küüslauguga.
4. Pigista väga ettevaatlikult suvikõrvitsast võimalikult palju vedelikku läbi köögirätiku välja.
5. Tõsta suvikõrvits ja tomatid pannile. Keera kuumus madala peale ja lisa siis pannile ka kreeka jogurt, riivitud parmesani juust, kuivatatud basiilik, natukene oliiviõli ja vett. Sega kõik hoolikalt läbi ning maitse – vajadusel võid lisada maitseaineid.
Kalorid:380
Rasvad:19 g
Valgud:40 g
Süsivesikud:11 g