
1. Enne keetmist tuleb sushiriis väga hoolikalt pesta, mitmed korrad sõelal loputada. Lõpuks ei tohi loputamisel valget vedelikku enam riisist tulla. Nõruta leotatud riis sõelaga, vala keedupotti ning lisa ka vesi (arvesta, et nt 50g toore riisi kohta tuleb panna ka 50ml vett).
2. Lase riis kuumal pliidil keema ja alanda koheselt kuumust. Keetmise ajal ära riisi sega!
3. Kuumuta madalal tulel, kuni vesi on riisi sisse imbunud. See võtab aega umbes 10 minutit. Sushiriis peab olema kleepjas ja seda ei tohi liigse kuumutamisega pudruks keeta.
4. Pane riis madalasse laiemasse nõusse, et oleks mugavam maitseained ja äädikas kergelt sisse mudida. Lase riisil täielikult jahtuda. Norilehe (kuivatatud merevetikas) vahele pannakse alati jahtunud riisi.
5. Keedetud sushiriis säilib kaetult külmkapis kaks ööpäeva.
Maki rullide valmistamine:
1. Klopi munad vähese soolaga kausis lahti ja prae pannil õhukeseks omletiks. Lase omletil täielikult jahtuda, et see ei puruneks ja püsiks ühes tükis.
2. Lõika köögiviljadest peenikesed ribad ja viiluta omlett.
3. Aseta norileht läikivama poolega matile.
4. Niisuta näppe vees, võta maitsestatud riisi ja paiguta liigselt surumata ühtlaselt norile.
5. Paiguta alumisele osale horisontaalselt täidise viilud.
6. Kui täidis on lisatud, hakka bambusmati abil sushit rulli keerama. Vajuta rullile mõõduka survega, sest liiga kõvasti surudes jääb rull ebaühtlane ja liiga õrnalt tehtud sushi laguneb laiali.
7. Kasta terav nuga vette ning lõika ära norirulli ebaühtlase täidisega otsad. Jaga rull poolitamisvõttega kaheksaks võrdseks osaks.
8. Serveeri rullid koheselt koos Jaapani sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabi ehk Jaapani mädarõikaga. Seistes saavad sushi maitseomadused kannatada.

Liitu kohe ja saa kohese ligipääsu kõigile 800 retseptile.
