Koduleht » Retseptid » Suitsulõhe-muna kauss

Suitsulõhe-muna kauss

25

Koostisosad:

  • suitsulõhe 60 g ~3 viilu
  • muna 1 tk (60 g)
  • rukkileib 60 g ~2 õhukest viilu
  • või 5 g ~1 tl
  • kurk 80 g ~¼ pikk kurki
  • kodujuust 100 g ~3 sl
  • jääsalat või salatiroheline 50 g ~1 peotäis
  • sidrunipipar 1 g näpuotsaga
  • maitseroheline (till või murulauk) 5 g ~1 sl
  • sool ja must pipar ⚫ maitse järgi
Valmistamine:1. Pane muna keema soolvette ja keeda 7-9 minutit vastavalt soovile.
2. Senikaua lõika leivast õhuksesed viilud ja rösti või parae pannil soovi korral, kui leib on valmis siis määri sellele või ja lõika viilud neljaks võrdseks ruuduks.
3. Lõika kurgist paksud ribad ja haki maitseroheline.
4. Kui muna on valmis, siis pane need külma vee sisse mõneks minutiks ja koori.
5. Lõika muna pooleks või sektoriteks, maitsesta soola ja pipraga.
6. Tee suitsulõhest roos, maitsesta sidrunipipraga ja pane kaussi salatipadjale, kõrvale aseta kodujuust, leib ja kurk ning raputa peale maitseroheline, serveeri.
Kalorid:260
Rasvad:8 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:13 g