Koduleht » Retseptid » Soe tatraroog kanaga

Soe tatraroog kanaga

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • tatar, keedetud 180 g ~1 rusikas
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • rohelised herned 60 g ~⅓ tassitäit
  • punased oad (kurnatud) 80 g ~1 peotäis
  • või 8 g ~1 teelusikas
  • hapukoor või avokaado (kastmeks) 30 g ~2 supilusikat
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • mesi ja tomatipasta (soovi korral marinaadi jaoks) ~1 tl kumbagi
Valmistamine:

1. Loputa tatart külmas vees ning seejärel keeda soolaga maitsestatud vees umbes 12-14 minutit.
2. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
3. Lõika kanafilee umbes 1cm suurusteks kuubikuteks. Maitsesta soola ja pipraga (ning soovi korral ka meega segatud tomatipastaga).
4. Aseta kana tükid ahjuplaadile ja küpseta ahjus 5-10 minutit. Seejärel pööra tükid ringi ja küpseta veel umbes 10 minutit või kuni kana on küpsenud. Ära küpseta kanaliha üle, muidu jääb see kuiv.
5. Tükelda porgand ning kurna ja loputa oad.
6. Pane pott tulele ning lisa sinna porgand, herned ja või. Kuumuta kõik õrnalt läbi ja maitsesta vähese soolaga.
7. Lisa potti kurnatud tatar ja oad. Kuumuta kogu segu veel umbes 5 minutit.
8. Serveeri tatraroog ahjust tulnud kanalihaga, kastmeks hapukoor (või puhastatud ja püreestatud avokaado).
Kalorid:565
Rasvad:18 g
Valgud:44 g
Süsivesikud:55 g