Valmistamine:1. Pane ahi sooja 200 kraadi peale, koori kartulid ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks friikateks; pane kartulid külma vette 10–20 minutiks likku (võib ka ilma leotamiseta).
2. Kuivata kartulid hoolikalt köögipaberiga, sega oliiviõliga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit või kuni kuldpruunid.
3. Senikaua lõika kanafileest peened ribad ja prae pannil oliiviõlis 6–8 minutit; maitsesta soola ja musta pipraga (Santa Maria).
4. Viiluta kurk ja tomat, haki petersell ja roheline sibul ning riivi juust.
5. Võta kartulid ahjust välja ja maitsesta kartulimaitseaine (Santa Maria) ja soolaga, sega hoolikalt.
6. Serveeri: tõsta taldrikule kartulid, raputa peale juust, lisa kana, maitseroheline ja hapukoor; serveeri kõrvale salat.