Koduleht » Retseptid » Sambasalat suitsukanaga

Sambasalat suitsukanaga

20

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • riis, keetmata 60 g ~4 kuhjaga supilusikat
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • paprika 80 g ~pool paprikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • SAMBA KASTE
  • tomatipasta 20 g ~1 supilusikas
  • laimimahl 10 g ~1 teelusikas
  • mesi 10 g ~1 teelusikas
  • sojakaste 10 g ~1 teelusikas
  • küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • tšilli (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • koriander või ingver (valikuline) näpuotsaga
Valmistamine:1. Valmista Samba kaste:** sega kausis tomatipasta, laimimahl, mesi, sojakaste, hakitud küüslauk, tšilli, oliiviõli ja näpuotsaga soola. Soovi korral lisa koriandrit või ingverit. Sega ühtlaseks ja jäta maitsed segunema.
2. Loputa riis külma veega ja keeda soolvees pehmeks. Kurna, loputa külma veega ja jäta sõelale kuivama.
3. Haki kurk, paprika ja jääsalat. Eemalda kanalt luu ja nahk ning lõika liha tükkideks.
4. Sega kokku riis, köögiviljad ja kana. Vala peale Samba kaste ja sega läbi — või serveeri köögiviljad eraldi salatina.
Kalorid:560
Rasvad:16 g
Valgud:42 g
Süsivesikud:58 g