Koduleht » Retseptid » Salsa Verde omlett

Salsa Verde omlett

15

Koostisosad:

  • munad 2 tk (120 g)
  • mustad oad (kurnatud) 100 g ~½ purki
  • juust (nt gouda või cheddar) 30 g ~2 supilusikat riivitult
  • kookosrasv 10 g ~2 teelusikat
  • tomat 80 g ~1 keskmine
  • roheline sibul 20 g ~paar vart
  • oliiviõli 5 g ~1 teelusikas (salatiks)
  • sool (santa maria) maitse järgi
  • must pipar (santa maria) maitse järgi
  • lemmikpuuvili (nt õun, pirn või banaan) 100 g
  • salsa verde jaoks:
  • petersell värske 15 g ~väike peotäis
  • kapparid 10 g ~1 supilusikas
  • anšoovisefilee (soovi korral) 5 g ~1 filee
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g)
  • sidrunimahl 10 g ~2 teelusikat
  • oliiviõli 15 g ~1 supilusikatäis + 1 teelusikas
  • dijoni sinep 5 g ~1 teelusikas
  • mesi 3 g ~½ teelusikat
  • sool (santa maria) maitse järgi
  • must pipar (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Valmista **salsa verde**: haki petersell, kapparid, küüslauk ja anšoovisefilee peeneks. Sega hulka sidrunimahl, dijoni sinep, mesi ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga ning lase kastmel 10–15 minutit seista.
2. Kurna mustad oad, loputa külma veega ja kuivata. Prae neid kookosrasvas 2 minutit, kuni kergelt krõbedad.
3. Klopi munad lahti ja riivi juust.
4. Sulata pannil kookosrasv, vala peale munasegu ja lase ühtlaselt laiali valguda.
5. Küpseta omletti 2 minutit, lisa peale mustad oad ja juust, keera rulli ja lase pannil järelküp­seda.
6. Haki tomat ja roheline sibul, sega salatiks ning maitsesta soola ja oliiviõliga.
7. Serveeri omlett salsa verde kastmega ja värske salatiga.
Kalorid:680
Rasvad:40 g
Valgud:30 g
Süsivesikud:50 g