Koduleht » Retseptid » Röstitud pardifilee kreemja kukeseene kastmega

Röstitud pardifilee kreemja kukeseene kastmega

35

Koostisosad:

  • pardifilee (naha ja rasvaga) 150 g ~1 peopesa
  • kukeseened 100 g ~1 peotäis
  • rõõsk koor 30 g ~2 supilusikat
  • oliiviõli 5 g ~1 teelusikas
  • värske tšillipipar 5 g ️ ~pool väiksemat kaunast
  • sidrunikoor 5 g ~1 tl riivitud koort
  • herned (värsked või külmutatud) 80 g ~½ tassitäit
  • värske spinat 60 g ~väike peotäis
  • küüslauk (soovi korral) 5 g ~1 väike küüs
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • ürdid (nt petersell, tüümian) maitse järgi
Valmistamine:1. Pane ahi 180 kraadi peale soojenema.
2. Tõmba terava noaga pardifilee nahale sälgud risti sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta pardifilee külmale pannile naha pool allapoole (siis tuleb üleliigne rasv välja). Tõsta pann pliidile ja küpseta parti senikaua mõlemalt poolt pannil, kuni on kuldpruun.
3. Seejärel tõsta pardifilee ahjuplaadile ja küpseta ahjus veel 8 minutit edasi (nii saad küpsetusastme medium).
4. Puhasta külmas vees kukeseened. Kui seened on väga suured, siis rebi pooleks. Haki tšill.
5. Pane pann tulele ja aja oliivõli kuumaks.
6. Lisa pannile seened, peeneks hakitud tšilli, riivi peale sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni vesi on ära auranud. Lisa siis seentele koor ning maitsesta, kui on veel vaja.
7. Pane pott veega keema. Lisa keevasse vette erinevad ürdid – küüslauk (kui soovid), suured laastud sidrunikoort, sool, pipar. Keeda ürdipuljongit umbes 5 minutit. Seejärel lisa vette ka herned ning spinat. Keeda veel 2 minutit ja tõsta siis spinat ja herned veest välja.
8. Serveeri pardifileed kukeseente kastme, herneste ja spinatiga.
Kalorid:760
Rasvad:64 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:12 g