Koduleht » Retseptid » Röstbiifi võileib

Röstbiifi võileib

25

Koostisosad:

  • veiseliha (filee või sisefilee) 120 g ~1 peopesa
  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • juust (nt gouda) 25 g ~2 supilusikat riivitult
  • sibul 40 g ~veerand keskmist
  • tomat 60 g ~pool väikest
  • jääsalat 50 g ~pool taldrikut
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • Majonees (kodune, valmis kogus u 150 g — kasuta 15 g):
  • muna (toores, terve) 1 tk (60 g)
  • viinamarjaseemneõli või kreeka pähkliõli 100 ml
  • sinep 5 g ~1 teelusikas
  • sidrunimahl 5 g ~1 teelusikas
  • valge veini äädikas 5 g ~1 teelusikas
  • mesi 3 g ~pool teelusikat
  • sool näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pane kaussi üks terve toores muna. Lisa 200 ml viinamarjaseemneõli või kreeka pähkliõli, 1 tl sinepit, 1 tl sidrunimahla, 1 tl valge veini äädikat, ½ tl mett ja näpuotsatäis soola ning sega saumiksriga, kuni segu pakseneb ja muutub kreemjaks. Tõsta majonees külmkappi.
2. Määri veiseliha lõik vähese oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga. Prae kuumal pannil 2 minutit mõlemalt poolt, seejärel küpseta ahjus 200 °C juures 3–7 minutit (umbes 5 minutit annab medium-küpsuse). Tõsta jahtuma.
3. Lõika sibulast suured rattad ja prae need oliiviõlis kuldpruuniks, maitsesta soolaga. Samal pannil rösti ka leivaviilud.
4. Sega 1 tl majoneesi sinepiga. Viiluta juust, liha (väga õhukeselt) ja tomat ning rebi jääsalatileht.
5. Aseta leivaviilule jääsalat, tomat, sibul, juust, liha ja majoneesi-sinepikaste. Kata teise leivaviiluga ja serveeri soojalt.
Kalorid:560
Rasvad:32 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:32 g