Koduleht » Retseptid » Rosolje

Rosolje

40

Koostisosad:

  • kartul 150 g ~1 rusikas
  • porgand 100 g ~1 keskmine
  • peet (soovi korral) 100 g ~pool peotäit
  • muna 1 tk (60 g) ~1 keskmine
  • õun 100 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool keskmist
  • kala või liha (nt heeringas, kana või veiseliha) 100 g ~1 peopesa
  • mesi 5 g ~1 teelusikas
  • sinep 5 g ~1 teelusikas
  • maitseroheline (nt till, petersell) 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Keeda koorega kartul ja porgand ning soovi korral ka peet, maitsesta vesi soolaga. Samas potis võid keeta ka muna 8 minutit ja siis panna külma vette, et koor lihtsamini lahti tuleks.
2. Tükelda õun, kurk ja kala/liha(vajaduse korral küpseta).
3. Kui juurikad on pehmeks keedetud, siis lase pisut jahtuda, siis koori ja tükelda, sest siis jahtuvad kiiremini.
4. Sega kõik komponendid kokku, maitsesta soola, sinepi ja vähese meega, kõige peale pane maitseroheline.
Kalorid:620
Rasvad:32 g
Valgud:26 g
Süsivesikud:52 g