
1. Enne keetmist tuleb sushiriis väga hoolikalt pesta, mitmed korrad sõelal loputada. Lõpuks ei tohi loputamisel valget vedelikku enam riisist tulla. Nõruta leotatud riis sõelaga, vala keedupotti ning lisa ka vesi (arvesta, et nt 50g toore riisi kohta tuleb panna ka 50ml vett).
2. Lase riis kuumal pliidil keema ja alanda koheselt kuumust. Keetmise ajal ära riisi sega!
3. Kuumuta madalal tulel, kuni vesi on riisi sisse imbunud. See võtab aega umbes 10 minutit. Sushiriis peab olema kleepjas ja seda ei tohi liigse kuumutamisega pudruks keeta.
4. Pane riis madalasse laiemasse nõusse, et see kiiremini jahtuks.(keedetud sushiriis säilib kaetult külmkapis 2-3 ööpäeva)
5. Valmista kookoskaste, pane potti kookospiim ja hakka kesmisel kuumusel kuumutama
6. Senikaua lahusta 100ml külmas vees 2tl maisitärklist, kui kookospiim peaaegu keeb, siis hakka maisitärklist vaikselt kookospiima sisse valama samaaegselt vispliga segades, kohe kui piim on sama paks nagu jogurt, siis ära rohkem maisitärklist lisa ja eemalda kuumuselt.
7. Lase kastmel 3-5 minutit jahtuda ja siis sega sisse magusaine ja pisut soola.
8. Lõika värskest mangost viilud või kuubikud ja serveeri riisi ja kookoskastmega ning tõsta kõrvale skyr.

Liitu kohe ja saa kohese ligipääsu kõigile 800 retseptile.
