veiseliha (ahjuks või grilliks sobiv tükk) 200 g ~1 suur peopesa
kartul 200 g ~1 rusikas
vahukoor 40 g ~2 supilusikat
bbq kaste 20 g ~1 supilusikas
mesi 10 g ~1 teelusikas
sinep 10 g ~1 teelusikas
oliiviõli 5 g ~1 teelusikas
cayenne (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
salatilehed 60 g ~pool taldrikut
rukkileib 40 g ~1 viil
Valmistamine:NB! See praad sobib mitmele inimesele või mitmeks toidukorraks, liha peaks olema suur paks tükk.
1. Maitsesta liha soola ja pipraga, hõõru see tugevalt lihasse.
2. Sega kokku sinep, bbq kaste, mesi, cayenne ning määri lihale ning jäta liha seisma toatemperatuurile 1-2 tunniks.
3. Pane ahjuplaadile nii palju hõbepaberit, et see kataks liha alt ja pärast ka pealt, siis aseta sellele liha.
4. Küpseta liha 200 kraadi juures pöörleva õhu režiimil umbes 30 minutit või seni, kuni peale tekib krõbe pruun kiht, siis kata liha täielikult hõbepaberiga ja küpseta tavalisel režiimil 150 kraadi juures 2 tundi.
5. Senikaua koori kartulid ning pane keema umbes 40 minutit enne liha valmimist.
6. Tambi pehmed kartulid püreeks, lisa vahukoor, maitsesta soolaga ja sega.
7. Pese salatiroheline ja serveeri liha kartulipüree ja leivaga.