ravioolid (nt ricotta-spinati või lihaga) 200 g ~1,5 peotäit
purustatud tomatid 100 g ~pool klaasi
sibul 50 g ~veerand väikesest sibulast
šampinjonid 80 g ~1 peotäis viilutatud
küüslauk 5 g ~1 küüs
oliiviõli 6 g ~pool pöialt
juust (nt parmesan või gouda) 20 g ~2 supilusikatäit riivituna
basiilik (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
sool (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
salatilehed (rukola või spinat) 50 g ~pool taldrikut
Valmistamine:1. Haki sibul, seened ja küüslauk peeneks ning prae pannil oliivõlis 2-3 minutit, maitsesta soolaga, siis lisa, must pipar, basiilik ka purustatud tomatid, kuumuta keemiseni ja siis tõsta tulelt.
2. Keeda ravioolit 3-5 minutit, siis kurna, kuid ära loputa ning lisa tomatikastmesse, sega ettevaatlikult ja lase seista mõni minut.
3. Serveeri raviooli salatirohelisega ja riivi peale juust.
NB! Kui oled tubli olnud, siis alla 100ml punast veini kõrvale juua, muudab selle toidu maitse imeliseks 😉 ja ei joo ennast purju 😀