kikerherned (keedetud/konteinerist nõrutatud) 180 g ~1,5 kruusi
kurk 120 g ~½ pikk kurk
paprika 120 g ️ ~1 keskmine
petersell 5 g ~1 spl hakitult
oliiviõli 12 g ~1 spl
sidrunimahl 10 g ~2 tl
apelsinimahl 20 g ~2 spl
küüslauk 1 küüs
Paprikapulber (Santa Maria) ½ tl
Tšilli (Santa Maria) ¼ tl
Pune (Santa Maria) ¼ tl
Must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Pane küüslauk, sidrunimahl, apelsinimahl ja oliiviõli kaussi ja sega saumiksriga ühtlaseks massiks.
3. Lisa sidrunikoore tükid, paprikapulber, must pipar, tšilli ja pune, ning sega lusikaga hoolikalt läbi.
4. Sega kikerherned marinaadis ja lase seista vähemalt 15 minutit, aga mida kauem seda parem, nt üleöö.
5. Laota kikerherned ahjuplaadile, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.
6. Senikaua pese ja keeda riis soolvees, viiluta kurk ja paprika ning sega salatiks.
7. Raputa kikerhernestele tükeldatud petersell ja serveeri riisi ja salatiga.