Koduleht » Retseptid » Peri peri kikerherned

Peri peri kikerherned

40

Koostisosad:

  • riis 70 g ~½ klaasi
  • kikerherned (keedetud/konteinerist nõrutatud) 180 g ~1,5 kruusi
  • kurk 120 g ~½ pikk kurk
  • paprika 120 g ️ ~1 keskmine
  • petersell 5 g ~1 spl hakitult
  • oliiviõli 12 g ~1 spl
  • sidrunimahl 10 g ~2 tl
  • apelsinimahl 20 g ~2 spl
  • küüslauk 1 küüs
  • Paprikapulber (Santa Maria) ½ tl
  • Tšilli (Santa Maria) ¼ tl
  • Pune (Santa Maria) ¼ tl
  • Must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Pane küüslauk, sidrunimahl, apelsinimahl ja oliiviõli kaussi ja sega saumiksriga ühtlaseks massiks.
3. Lisa sidrunikoore tükid, paprikapulber, must pipar, tšilli ja pune, ning sega lusikaga hoolikalt läbi.
4. Sega kikerherned marinaadis ja lase seista vähemalt 15 minutit, aga mida kauem seda parem, nt üleöö.
5. Laota kikerherned ahjuplaadile, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.
6. Senikaua pese ja keeda riis soolvees, viiluta kurk ja paprika ning sega salatiks.
7. Raputa kikerhernestele tükeldatud petersell ja serveeri riisi ja salatiga.
Kalorid:510
Rasvad:27 g
Valgud:21 g
Süsivesikud:46 g