Koduleht » Retseptid » Peri peri kana

Peri peri kana

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 suur filee
  • oliiviõli 10 g ~1 tl
  • küüslauguküüs 5 g ~1 väike
  • sidrunimahl 10 g ~2 tl
  • apelsinimahl 20 g ~1 sl
  • sidrunikoor 2 g ~veidi riivitult
  • paprikapulber (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • tšilli (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • pune (Santa Maria) maitse järgi
  • sool maitse järgi
  • riis, keedetud 150 g ~1 portsjon
  • suvikõrvits 100 g ~1/2 keskmist
  • paprika 80 g ️ ~1 väike
  • mais 50 g ~3 sl
  • kartulimaitseaine (Santa Maria) maitse järgi
  • petersell 5 g ~1 sl
  • Paprikapulber (Santa Maria)
  • Must pipar (Santa Maria)
  • Meresool (Santa Maria)
Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Pane küüslauk, sidrunimahl, apelsinimahl ja oliiviõli kaussi ja sega saumiksriga ühtlaseks massiks.
3. Lisa sidrunikoore tükid, paprikapulber, must pipar, tšilli ja pune, ning sega lusikaga hoolikalt läbi.
4. Määri kana marinaadiga kokku ja lase seista vähemalt 30 minutit, aga mida kauem seda parem, nt üleöö.
5. Laota kana ahjuplaadile, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-45 minutit.
6. Senikaua pese ja keeda riis soolvees, viiluta suvikõrvits ja paprika ning prae pannil maisiga, maitsesta kartulimaitseainega.
7. Raputa kanale tükeldatud petersell ja serveeri riisi ja köögiviljadega, leem mis kana küpsetamisest tekkis sobib ideaalselt riisi maitsestamiseks.
Kalorid:575
Rasvad:20 g
Valgud:16 g
Süsivesikud:83 g