Koduleht » Retseptid » Peekoni-juustu kaerahelbepuder

Peekoni-juustu kaerahelbepuder

45

Koostisosad:

  • kaerahelbed 80 g ~1,5 dl
  • peekon 60 g ~3 viilu
  • juust (nt gouda või eesti juust) 40 g ~2–3 supilusikat riivitult
  • maitseroheline (nt till, petersell) 5 g ~näpuotsaga
  • sool (santa maria) maitse järgi
  • must pipar (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Pane kaerahelbed potti ja vala peale topelt kogus vett (nt 100 g kaerahelbeid = 200 ml vett). Keeda tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni puder on kreemjas.
2. Tükelda peekon, riivi juust ja haki maitseroheline.
3. Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta kõrvale (jäta pannile peekonirasv).
4. Sega valmis pudru sisse peekon, osa maitserohelist ja osa juustust. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Serveeri, raputades peale ülejäänud juustu ja maitserohelist.
Kalorid:470
Rasvad:17 g
Valgud:39 g
Süsivesikud:39 g