Koduleht » Retseptid » Peedipüreesupp kitsejuustuga

Peedipüreesupp kitsejuustuga

20

Koostisosad:

  • keedupeet 250 g ~1,5 peotäit
  • kanapuljong 250 ml ~1 klaas
  • köögikoor 50 g ~2 supilusikat
  • kitsejuust 40 g ~2 viilu
  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • oliiviõli (soovi korral serveerimiseks) 5 g ~1 teelusikas
  • ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
  • pune (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Valmista peedipüreesupp: koori ja tükelda peet väikesteks kuubikuteks (sobib ka valmis keedetud peet). Pane potti koos kanapuljongiga ja kuumuta tasasel tulel 10–15 minutit.
2. Lisa köögikoor ja maitsesta ürdisoolaga. Püreesta saumikseriga, kuni supp on täiesti ühtlane ja siidine. Vajadusel lisa veidi vett või puljongit, et saavutada sobiv paksus.
3. Lõika kitsejuust viiludeks ja tõsta need sooja supi peale. Raputa peale punet.
4. Serveeri rukkileivaga.
Kalorid:540
Rasvad:24 g
Valgud:18 g
Süsivesikud:58 g