Koduleht » Retseptid » Pannil praetud lõhefilee koorekastmega

Pannil praetud lõhefilee koorekastmega

35

Koostisosad:

  • kartul 150 g ~1 rusikas
  • brokoli 100 g ~pool väiksemat pead
  • spinat 40 g ~väike peotäis
  • vahukoor 40 g ~3 supilusikat
  • kookosõli 10 g ~2 teelusikat
  • küüslauk 10 g ~2 väikest küünt
  • sidrunikoor 5 g ~1 tl riivitud koort
  • tüümian värske 5 g ~paar oksa
  • rosmariin värske 5 g ~paar oksa
  • lõhefilee 140 g ~1 peopesa
  • **Kaste:**
  • kookosõli 5 g ~1 teelusikat
  • sidrunhein 10 g ~1 vars, poolitatud
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs
  • tüümian värske 5 g ~paar oksa
  • sidrunikoor 5 g ~suured laastud
  • valge vein 50 ml ~⅓ klaasi
  • vahukoor 40 g ~3 supilusikat
  • mesi 5 g ~1 teelusikat
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:Pearoog:
1. Koori kartul, lõika väiksemateks tükkideks ja pane potti keema.
2. Kui kartul on poolpehme lisa brokoli. Kui kõik komponendid on pehmed, lisa spinat. Keera kuumus maha ja oota umbes minut, et spinat küpseks. Kurna vesi potist välja.
3. Tambi kartul, brokoli, spinat pudrunuiaga ühtlaseks massiks. Kalla umbes kolmandik koorest potti ja klopi kartulipudru vispliga või saumikseriga õhuliseks.
4. Pane pann tulele. Lisa kookosrasv, mõned küüslauguküüned, suured laastud sidrunikoort, värske tüümian ja värske rosmariin.
5. Kui õli on kuumaks läinud pane lõhe pannile 8-10 minutiks praadima.

Kaste:
1. Pane potti veidi kookosõli, lisa pooleks lõigatud sidrunhein, küüslauk, mõned tüümiani oksad ja suured laastud sidrunikoort. Pane pott madalale tulele ja kuumuta maitseaineid umbes 5 minutit.
2. Lisa potti pool klaasi valget veini ja kuumuta veel umbes minut. Keera kuumus maha, lase kastmel umbes pool minutit jahtuda ning lisa siis potti ülejäänud koor.
3. Maitsesta kastet soola, pipra ja meega. Enne serveerimist kurna kaste läbi sõela, nii jääb see ilus siidjasvalge.

Kalorid:875
Rasvad:63 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:43 g