Koduleht » Retseptid » Paella

Paella

25

Koostisosad:

  • kanakints või muu liha 150 g ~1 peopesa
  • peekon 40 g ~pool peopesa
  • riis, keetmata 60 g ~4 kuhjaga supilusikat
  • porgand 60 g ~pool keskmist
  • sibul 50 g ~pool väikesest sibulast
  • hernes (külmutatud) 60 g ~väike peotäis
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • puljong (200 ml vees lahustatud) ~1 klaas
  • saffron (Santa Maria) ✨ näpuotsaga
  • suitsepaprika maitseaine (Santa Maria) näpuotsaga
  • cayenne (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • sidrun 30 g ~paar viilu
Valmistamine:1. Lõika kana/liha 1-2 ampsu suurusteks tükkideks, lõika porgandist rattad/poolrattad ja sibulast suured kuubikud, lõika peekon ribadeks.
2. Prae kana kuumal pannil oliivõliga kuni tükid on kuldpruunid, maitsesta soolaga.
3. Lükka kana pisut kõrvale või tõsta pannilt ja prae peekonit 2 minutit, maitsesta cayennega, siis lisa porgand, sibul ja herned, maitsesta suituse paprika maitseainega ja soolaga, sega hoolikalt.
4. Pese riis külma veega ja lahusta puljongikuubik 200ml soojas vees.
5. Lisa riis, saffron ja puljong pannile ning vala juurde nii palju vett, et kõik oleks kerge veekihi all, siis pane kaas peale ja keeda tasasel tulel 15 minutit.
6. Kui riis on pehme, siis serveeri sidruniviiluga.
Kalorid:600
Rasvad:22 g
Valgud:36 g
Süsivesikud:62 g