parma sink (või muu õhukeseks lõigatud sink) 50 g ~3 viilu
rukola 40 g ~väike peotäis
mesi 5 g ~1 teelusikatäis
sidrunikoor 5 g ~1 tl riivitud koort
sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Klopi munad kergelt vahtu, lisa juurde koor, sool ja pipar.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini või vastavalt oma ahju grillrežiimi seadetele.
3. Kui ahi on kuum, laota Parma sink (või muu õhukeseks lõigatud sink) ahjuplaadile ja küpseta umbes 10 minutit, kuni sink muutub kergelt krõbedaks.
4. Samal ajal küpseta munasegu vesivannil:
– Aseta munaseguga kauss kuuma veega poti või kastruli kohale, nii et kauss ei puudutaks vett.
– Küpseta pidevalt segades, kuni munasegu muutub kreemjaks ja kohevaks. Ära lase üle küpseda – segu peaks jääma pehme, mitte kuiv.
5. Pese rukola külma veega ja nõruta hoolikalt.
6. Maitsesta rukola väikese tilga meega, lisa soola, pipart, riivitud sidrunikoort ja veidi sidrunimahla.
7. Serveeri vesivannil küpsetatud munasegu krõbeda singi ja värske maitsestatud rukolaga.