Koduleht » Retseptid » Moussaka

Moussaka

35

Koostisosad:

  • Põhiroog:
  • veiseliha hakkliha 200 g ~2 peopesa
  • kartul 250 g ~1–2 rusikat
  • sibul 100 g ~1 keskmine
  • küüslauk 1 küüs ~3 g
  • purustatud tomatid 200 g ~½ purki
  • suvikõrvits 100 g ~½ keskmist
  • baklažaan 100 g ~½ keskmist
  • juust (nt gouda või mozzarella) 60 g ~4 supilusikat riivitult
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
  • kaneel (jahvatatud) väga vähe, noaotsatäis
  • nelk (jahvatatud) väga vähe, noaotsatäis
  • Alfredo kaste:
  • või 10 g ~1 supilusikas
  • vahukoor 100 ml ~7 supilusikat
  • parmesani juust 30 g ~2 supilusikat riivitult
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g) peenelt hakitud või pressitud
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • oliiviõli 1 tl (5 g) (valikuline, pehmema maitse jaoks)
Valmistamine:1. Valmista **Alfredo kaste**: kuumuta pannil madalal kuumusel või (soovi korral lisa veidi oliiviõli). Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta 30 sekundit. Lisa vahukoor ning sega pidevalt. Lisa vähehaaval riivitud parmesan, kuni kaste pakseneb ja muutub siidiseks. Maitsesta soola ja pipraga ja tõsta kõrvale.
2. Pane ahi eelkuumenema 200 °C juurde.
3. Viiluta kartul ja sibul 3–5 mm paksusteks. Sega oliiviõli, soola, pipra ja tüümianiga. Laota küpsetusvormi põhja ja küpseta 200 °C juures 15 minutit.
4. Valmista **lihaserull**: haki sibul ja küüslauk, prae oliiviõlis kuldseks. Lisa veidi kaneeli ja nelki. Lisa hakkliha ja prae läbi. Vala hulka purustatud tomatid, maitsesta soola ja pipraga.
5. Viiluta suvikõrvits ja baklažaan õhukesteks viiludeks ning riivi juust.
6. Kihita vorm: kartulid–suvikõrvits–lihasergu–baklažaan. Vala peale Alfredo kaste ja kata riivitud juustuga.
7. Küpseta 200 °C juures 25 minutit, kuni juust on kuldpruun ja kaste mullitab.
8. Pese ja kuivata salat ning serveeri moussaka kõrvale.
Kalorid:595
Rasvad:40 g
Valgud:21 g
Süsivesikud:37 g