Koduleht » Retseptid » Mehhikopärane kinoa

Mehhikopärane kinoa

25

Koostisosad:

  • kinoa (keetmata) 80 g ~1/2 klaasi
  • mustad oad (konserv, kurnatud) 100 g ~1/2 klaasi
  • tomat 120 g ~1 keskmine
  • mais (konserv) 80 g ~1/3 klaasi
  • avokaado 80 g ~pool vilja
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • laimimahl 10 g ~1 teelusikas
  • koriander värske 5 g näpuotsaga
  • tšillipulber (Santa Maria) näpuotsaga
  • vürtsköömned (Santa Maria) näpuotsaga
  • ürdiaiasegu (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • vesi 200 ml ~1 klaas
Valmistamine:

1. Haki koriander, avokaado, tomat ja küüslauk ning kurna vee all keetmata kinoa ja mustad oad.
2. Kuumuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja tšillipipar, prae hoolikalt segades umbes üks minut.
3. Lisa kinoa, vesi, ürdiaiasegu, mustad oad, tükeldatud tomatid, mais, tšillipulber ja vürtsköömned. Maitsesta veel lisaks soola ja pipraga.
4. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust ja lase podiseda, kuni kinoa muutub pehmeks (umbes 20 minutit). Lõpus lisa avokaado, laimimahl ja koriander.
5. Serveeri ja naudi!
Kalorid:760
Rasvad:32 g
Valgud:24 g
Süsivesikud:95 g