Koduleht » Retseptid » Mehhiko riisiroog

Mehhiko riisiroog

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • riis, keetmata 60 g ~4 kuhjaga supilusikat
  • paprika 80 g ~pool paprikat
  • sibul 40 g ~veerand väikesest sibulast
  • porgand 60 g ~pool keskmist
  • tomatipüree 30 g ~1,5 supilusikat
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • hapukoor 30 g ~1,5 supilusikat
  • kanapuljong (lahustamiseks) 100 ml ~pool klaasi
  • maitseroheline (nt till, petersell) 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • paprika või karri maitseaine (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Lõika väikseteks kuubikuteks paprika, sibul, porgand ja kana- haki ka maitseroheline.
2. Prae kana kuumal pannil oliivõlis 3 minutit, siis lisa paprika, sibul ja porgand- prae 2 minutit.
3. Senikaua lahusta kanapuljong 100ml vees ja pese külma veega riis.
4. Lisa puljong ja riis pannile, lisa nii palju vett juurde, et kõik oleks veega kaetud, keeda tasasel kuumusel 15 minutit- kuni riis on pehme.
5. Kui vesi on ära keenud, siis lisa maitseroheline, kõik maitseained ja tomatipüree, sega korralikult läbi.
6. Serveeri hapukoorega.
Kalorid:530
Rasvad:16 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:58 g