Koduleht » Retseptid » Lõhesupp riisinuudlitega

Lõhesupp riisinuudlitega

20

Koostisosad:

  • lõhefilee 140 g ~1 peopesa
  • riisinuudlid 60 g ~1 peotäis kuivas vormis
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • porru 50 g ~½ varre
  • seller 50 g ~1 väike vars
  • hapukoor 30 g ~2 supilusikat
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidruni mahl
  • till värske 5 g ~näpuotsaga
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane lõhefilee külma veega keema. Lisa vette ka värskelt pressitud sidrunimahla ning maitse järgi soola ja pipart.
2. Haki porgand, porru ja seller väikesteks tükkideks.
3. Kui lõhe on valmis tõsta see veest ettevaatlikult välja jahtuma.
4. Kurna kuum puljong puhtasse potti ning lisa sammasse ka hakitud köögiviljad ja riisinuudlid. Pane pott uuesti keema.
5. Eemalda kala nahk ja haki kala väiksemateks tükkideks.
6. Kui köögiviljad on umbes 7 minuti jooksul pehmeks keenud, siis lisa lõhefilee tükid ja eemalda kuumuselt.
7. Serveeri supp hakitud tilliga ja hapukoorega.
Kalorid:570
Rasvad:26 g
Valgud:30 g
Süsivesikud:53 g