Koduleht » Retseptid » Lõhesupp kartuliga

Lõhesupp kartuliga

25

Koostisosad:

  • lõhefilee 140 g ~1 peopesa
  • kartul 120 g ~1 rusikas
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • porru 50 g ~½ varre
  • seller 50 g ~1 väike vars
  • hapukoor 30 g ~2 supilusikat
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidruni mahl
  • till värske 5 g ~näpuotsaga
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane lõhefilee külma veega keema. Lisa vette ka värskelt pressitud sidrunimahla ning maitse järgi soola ja pipart.
2. Haki kartul, porgand, porru ja seller väikesteks tükkideks.
3. Kui lõhe on valmis tõsta see veest ettevaatlikult välja jahtuma.
4. Kurna kuum puljong puhtasse potti ning lisa samasse ka hakitud köögiviljad. Pane pott uuesti keema.
5. Eemalda kala nahk ja haki kala väiksemateks tükkideks.
6. Kui köögiviljad on umbes 10 minuti jooksul pehmeks keenud, siis lisa potti lõhefilee tükid ja eemalda kuumuselt.
7. Serveeri supp hakitud tilliga ja hapukoorega.
Kalorid:450
Rasvad:26 g
Valgud:30 g
Süsivesikud:24 g