pruun riis, keetmata 70 g ~pool klaasi (keedetult u 180 g)
muna 1 tk ~60 g
seller 80 g ~1 vars
spinat 60 g ~peotäis
sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
sool (Santa Maria) maitse järgi
must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane riis keema.
2. Määri lõhefilee vähese soola ja sidrunimahlaga ning jäta 15 minutiks seisma. Pane samal ajal juba ahi 225 kraadi peale soenema.
3. Keeda muna ning seejärel tükelda see. Haki ka seller ja spinat.
4. Grilli lõhe ahjus umbes 5 minutit. Lase küpsetatud kalal jahtuda ja tükelda see väiksemateks tükkideks.
5. Sega kokku jahtunud keedetud riis, seller, spinat ja muna ning maitsesta soola ja pipraga. Kõige viimasena sega salatisse lõhefilee tükid.