Koduleht » Retseptid » Lõheroog

Lõheroog

25

Koostisosad:

  • lõhe 150 g ~1 peopesa
  • kartul 100 g ~1 väike
  • bataat 150 g ~¾ keskmist
  • sibul 50 g ~pool väiksemat
  • brokoli 120 g ~1 peotäis
  • seened 120 g ~1 peotäis
  • avokaado 70 g ~½ avokaadot
  • kookosõli 10 g ~1 teelusikas
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
  • must pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi ~näpuotsatäis
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi ~näpuotsatäis
Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 220 kraadini.
2. Koori ja viiluta bataat, seejärel küpseta ahjus umbes 10 minutit, kuni maguskartul on pehme.
3. Lõika lõhefilee tükkideks, puhasta ja tükelda seened, haki sibul.
4. Kuumuta pannil kookosõli.
5. Lisa pannile lõhetükid, seened ja sibul ning küpseta, kuni lõhe on soovitud küpsusastmega. Maitsesta soola ja pipraga.
6. Tükelda brokoli ja auruta või keeda kuni pehme, kuid kergelt krõmps.
7. Püreesta avokaado kahvli või saumikseriga, seejärel lisa sidrunimahl, sool ja pipar – saad kreemja kastme.
8. Sega kõik komponendid kokku salatiks: bataat, lõhe-seenesegu, brokoli ja avokaadokreem.
9.Serveeri salat kas soojalt või külmalt, vastavalt eelistusele.
Kalorid:545
Rasvad:27 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:37 g