Koduleht » Retseptid » Lõhe-riisiwok

Lõhe-riisiwok

20

Koostisosad:

  • lõhefilee 140 g ~1 peopesa
  • riis, keedetud 180 g ~1 rusikas
  • porgand 80 g ~1 keskmine
  • porru 50 g ~½ varre
  • suvikõrvits 80 g ~veerand viljast
  • paprika 80 g ~veerand suuremast
  • kookosrasv 5 g ~1 teelusikat
  • mesi 10 g ~2 teelusikat
  • sojakaste 15 g ~1 supilusikatäis
  • tšillimaitseaine (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese ja vajadusel leota riis, seejärel keeda soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit, kuni riis on pehme. Kurna ja jäta ootele.
2. Samal ajal puhasta lõhefilee nahast ja luudest ning lõika tükkideks.
3. Kuumuta pannil kookosrasv ning praadida lõhetükke paar minutit, kuni need on kergelt kuldsed.
4. Lisa viilutatud või sektoriteks lõigatud köögiviljad: porgand, porru, suvikõrvits ja paprika.
5. Maitsesta soolaga ning küpseta, kuni lõhe ja köögiviljad on saavutanud soovitud küpsusastme (köögiviljad võiksid jääda kergelt krõmpsud).
6. Valmista kaste: sega väikeses kausis mesi, sojakaste ja tšillimaitseaine ühtlaseks kastmeks.
7. Serveeri wokiroog keedetud riisiga, nirista peale sojakaste või serveeri see kõrvale.
Kalorid:630
Rasvad:24 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:69 g