Koduleht » Retseptid » Leib hummuse ja avokaadoga

Leib hummuse ja avokaadoga

5

Koostisosad:

  • kikerherned, keedetud 100 g ~4 sl
  • tahini 20 g ~2 sl
  • oliiviõli 10 g ~1 tl
  • sidrunimahl 10 g ~2 tl
  • paprikapulber (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • küüslauk 2 g ~1/4 küüs
  • avokaado 80 g ~1/2 viljast
  • täisteraleib 70 g ~2 viilu
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~1/3 keskmist
  • maitseroheline (nt petersell või koriander) maitse järgi
  • sool maitse järgi
Valmistamine:1. Kurna ja loputa kikerherned ning purusta siis saumikseriga.
2. Sega köögikombainis herned tahiniga (umbes 2sl 100g kikerherneste kohta) ning lisa oliiviõli (1sl 100g kikerherneste kohta) ja maitse järgi värskelt pressitud sidrunimahla, soola ja paprikapulbrit. Võid ka lisada küüslauku (1/4-1/2 küünt). Sega hummus korralikult läbi.
3. Puhasta ja viiluta avokaado.
4. Viiluta tomat ja kurk, haki maitseroheline ning sega kõik salatiks kokku.
5. Soovi korral rösti leib.
6. Määri hummus leivale, aseta peale avokaado ning serveeri salatiga.
Kalorid:555
Rasvad:32 g
Valgud:20 g
Süsivesikud:45 g